Μπορεί κανένας γονιός να μην μπορεί να φανταστεί ούτε μέρα στην καθημερινότητά του, χωρίς το μικρό του, όταν όμως πρόκειται για “διακοπές με το παιδί”, τα νεύρα, το άγχος και η πίεση ώστε να τεθούν όλα υπό έλεγχο, σε ένα περιβάλλον μακριά από την ρουτίνα της οικογενειακής εστίας, αποτελούν πρόβλημα προς επίλυση.

Οι παρακάτω συμβουλές δίνονται ως manual του οποίου η εφαρμογή έχει αποδειχθεί πολλάκις σωτήρια για τους απανταχού μαμάδες και μπαμπάδες και καθιστά εφικτό για έναν γονιό να περάσει πράγματι ένα καλοκαίρι χαλάρωσης με το μωρό του.

1. Λάβετε υπόψη σας τις καθυστερήσεις

Όταν πρόκειται για ταξίδι, το ενδεχόμενο καθυστέρησης στο δρομολόγιο ή την πτήση που έχετε επιλέξει είναι πάντα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο, που προκαλεί άσχημα συναισθήματα. Αν μάλιστα το ταξίδι αφορά διακοπές με το παιδί, είναι πολύ πιθανό ένας γονιός να βρεθεί αντιμέτωπος με την ανυπομονισία, την γκρίνια και την κακή διάθεση του μωρού του, λόγω της παραμονής στον ίδιο χώρο για αρκετή ώρα. Για αυτό πρέπει να έχει φροντίσει ώστε να έχει μαζί του αρκετά νόστιμα σνακ-το αγαπημένο του παιδιού, ακόμη καλύτερα!- χυμούς και κάποιο παιχνίδι να το κρατήσει απασχολημένο.

2. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα, κάθε μέρα

Για να μπορεί ένας γονιός να είναι ήρεμος και ευδιάθετος απέναντι στην σκανδαλιάρικη διάθεση του μικρού του, οφείλει να φροντίζει τον εαυτό του και την ψυχική/σωματική του ηρεμία. Όταν τα παιδιά, εξαντλημένα από το παιχνίδι της ημέρας, έρθει η ώρα να πάρουν τον μεσημεριανό ύπνο, ο γονιός μπορεί να αφιερώσει τον χρόνο αυτό για να κάνει κάτι πέραν των παιδιών, που δημιουργεί το δικό του καλοκαίρι χαλάρωσης. Μια μάσκα ομορφιάς, η ανάγνωση ενός βιβλίου, το να δει μια καλή ταινία ή να κατεβάσει έστω για λίγο τα “ρολά” για να φορτίσει τις μπαταρίες του, είναι πάντα κάποιες επιλογές.

3. Δημιουργήστε τους “κανόνες των διακοπών”

Η αλλαγή σκηνικού για λίγες μέρες δεν σημαίνει κατάργηση κάθε κανόνα. Δοκιμάστε να εκτυπώσετε μια σελίδα με τους νέους προσωρινούς κανονισμούς που ισχύουν στο κατάλυμα όπου βρίσκετε, στην οποία με σαφήνεια θα διατυπώνεται ο καταμερισμός εργασιών, πχ πλύσιμο πιάτων, οι κανόνες ύπνου και παιχνιδιού.

4. Κατεβάστε στο κινητό σας τα απαραίτητα ταξιδιωτικά apps

Εφαρμογές με το πλησιέστερο ΑΤΜ, ιατρείο και φαρμακείο, παιχνίδια που μπορεί να ηρεμήσουν το παιδί σε δύσκολη στιγμή και applications με προτάσεις πλοήγησης στο δρόμο, κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και τις διακοπές με το παιδί πραγματική απόλαυση.